Secretul baloanelor imense de săpun

Secretul baloanelor imense de săpun
7 July, 2020

Am umflat baloanele uriașe de săpun… Sunt minunate! 

Soluția am făcut-o singuri acasă, am  pus-o într-un bidon de  5 litri, am luat cu noi un lighenaș și câteva unelte de suflat și am mers cu ele în Dendrariu. Am avut parte de o distracție ca în povești și de muuuuulte râsete vesele și fericite ale năzdrăvanilor ce s-au jucat cu noi !

Întotdeauna baloanele de săpun i-au încântat nu doar pe cei mici, dar mai ales pe cei mari. De altfel, acestea sunt bine venite și la evenimente, petreceri sau la o simpla ieșire în curtea blocului. Ne putem amuza și distra câteva ore bune.

Am hotărât să împărtășim cu voi rețeta magică a distracției. Chiar dacă pare ușor, rețeta necesită efort. Rezultatele vor fi pe măsura, iar distracția din familia voastră va atinge cote nebănuite.

Iată de ce ai nevoie:

  • 12 cești de apă (daca este distilată rezultatul va fi cu atât mai eficient)
  • 1 cească de detergent pentru vase
  • 1 cească de amidon de porumb
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 2 lingurițe de glicerină

Apa trebuie să fie distilată, nu folosiți apă menajera deoarece nu veți obține cele mai bune rezultate.
Detergent – Cel mai bun detergent este detergentul de vase sau șampon pentru copii.
Glicerina – Se poate cumpăra de la farmacie.

Mod de preparare:

Dizolvă amidonul de porumb în apă și apoi adaugă restul ingredientelor, amestecând cu grijă. Lasă combinația să se “așeze” timp de cel puțin o oră, verificând din când în când că nu a mai rămas amidon pe fundul vasului.

De îndată ce expiră acest interval orar, caută un obiect care să îți permită să faci baloane imense alături de năzdrăvanul tău. De exemplu, dacă ai o paleta de badminton sau o racheta de tenis ale căror racordaje nu mai permit folosirea lor pe terenul de joacă, folosește-le cu încredere.

Amestecă cu grijă ingredientele evitându-se obținerea spumei, păstrează soluția într-un recipient curat, închis ermetic și ferit de lumină, dacă nu etanșati recipientul soluția își va pierde propietățile prin evaporare. Cele mai frumoase baloane de săpun se obțin după o zi ploioasă când umiditatea este ridicată. Cu cât umiditatea este mai mare cu atât de mult vor rezista baloanele. Dimineaţa şi seara este perioada optimă pentu a face baloane imense de săpun.

Pentru a testa eficiența lichidului, mergi cu năzdrăvanul în spatele blocului sau în parc și profitați mai ales de zilele în care adie vântul. Dacă soarele dogoritor nu vă iartă, mișcați cu brațele rachetele și veți vedea baloanele imense de săpun plutind imediat deasupra capetelor voastre.

Unealtă pentru baloane uriaşe de săpun:

  • 2 bețe
  • 1 bucată de sfoară
  • am legat capetele sforii și am prins-o de bețe cu ajutorul unui șurub/cui (sfoara o prindem în forma unui triunghi)

Ce ne facem dacă nu avem timp sau răbdare să preparăm singuri soluția? vă ajutăm noi! Soluția gata pregătită și unealta o puteți achiziționa aici.

Spor la joacă!

Nu ne mai rămâne decât să scoatem copiii şi bidonul cu soluție în parc, dar atenţie, nu pe o zi foarte călduroasă, căci soarele va sparge mai repede baloanele. Cu cât umiditatea este mai mare cu atât de mult vor rezista baloanele. Dimineaţa şi seara este perioada optimă pentu a face baloane imense de săpun.

Add Comment

You must login to add a comment. If you do not have an account, you may register for one. Registration is free!