Jucăriile şi temperamentul copiilor: cum sunt corelate?

Jucăriile şi temperamentul copiilor: cum sunt corelate?
10 July, 2020

Copiii se nasc cu temperament deja definit, într-o anumită măsură. La el se face referinţă când se spune că copilul este relaxat, timid sau jovial.Cu toate că personalitatea se dezvoltă şi se schimbă pe parcursul anilor, acest temperament fundamental stă la baza modului în care o persoană relaţionează cu lumea din jur şi rămâne stabil de-a lungul vieţii. Jucăriile pe care le alegeţi pentru copii le pot intensifica temperamentul înnăscut sau le pot adăuga o latură a personalităţii.

31FD3D8C-6B07-8BF2-BA02-7B25AC2912A5

Aşa se întâmplă de obicei: copiii calmi primesc cărţi, puzzle şi seturi pentru artă şi creaţie. Copiilor activi şi joviali li se oferă mai des echipament sportiv şi jucării care solicită dinamism. În aşa fel copiii primesc obiecte de care se bucură în mod natural. Orice persoană, totuşi, are nevoie să-şi dezvolte trăsături şi abilităţi care o va ajuta să prospere în lumea înconjurătoare.

E bine să ajutaţi un copil liniştit să-şi dezvolte abilităţile de a interacţiona cu alţii. Respectaţi temperamentul liniştit şi relaxat al copilului, dar încercaţi să-i oferiţi jocuri de societate. Acestea îi permit să respecte propriul ritm, dar cer să fie folosite împreună cu cel puţin încă o persoană. Astfel îl ajută să-şi dezvolte aptitudinile sociale.

Un copil activ are nevoie să-şi dezvolte abilitatea de a se simţi bine singur, să se bucure de propria companie. Cu toate că e mai dificil pentru astfel de copii să stea liniştiţi, jucării precum seturi ştiinţifice sau simulări ştiinţifice le vor ţine mânuţele ocupate în timp ce mintea va rămâne concentrată, iar copiii vor rămâne în acelaşi loc. Aceste activităţi independente îl vor învăţa să se simtă bine rămânând pasiv pentru o vreme.

Oferindu-le o varietate de jucării copiilor le va permite să crească personalităţi multi-lateral dezvoltate, care se vor simţi confortabil într-o varietate de situaţii pe care viaţa le va oferi.

Add Comment

You must login to add a comment. If you do not have an account, you may register for one. Registration is free!